Hälsoresa till Thailand

Yoga, Nyttig mat & Massage

Hälsoresa till Baan Krood (alt. stavning ’Ban Krut’) Thailand 2019 med Yoga, massage, nyttig vegetarisk kost och mycket mer.

Har du någon gång känt dig så in i norden trött att du inte vill gå ur sängen?

Har du tagit på dig så mycket uppgifter att du varit nära att gå in i väggen?

Då är denna resan något för dig! Kom och vila upp dig i familjär atmosfär och miljö där du kan vara dig själv och återhämta dig i lugn och ro. Yogan är ett sätt att lära känna din kropp och vad den kan göra för dig. Yogan vi tränar följer ditt eget andetag och är lugn och meditativ såväl som detoxande för kroppens organ. Bli vän med din egen kropp igen och låt ditt sinne stilla sig i meditationer som utvecklar dig och ditt sätt att se på dig själv. Du blir med yogan mer kroppsmedveten och vi kan idag finna stöd i vetenskapliga studier hur du med yogans hjälp kan sänka din stressnivå i kroppen.

Alla kan vi ibland hamna i ett ekorrhjul av stress och ”måsten” vilket förr eller senare resulterar i att kropp och psyke protesterar och vi får ont i form av värk, sömnsvårigheter, stresshuvudvärk, ångest etc. Här kan yogan hjälpa dig att starta om och välja nya hälsosammare livsval. Börja lyssna aktivt på din kropp och sinne och se yogan som det verktyg du behöver för att lära dig att höra din kropps röst. Vårt mål är att få dig att må bättre fysiskt och psykiskt samt att komma i fas med dig själv.

Ge din kropp en chans att återhämta sig, kom med på en Yogaresa till värmen och solen med oss på YogaDevata. Utöver de dagliga yogapassen unnar du din kropp att få massage samt ansiktsbehandling varje dag och du får njuta av vackert strandbeläget boende med havets lugnande meditativa brus. Detta är en resa för alla, nybörjare såväl som erfaren yogautövare och du gör allt utifrån dina egna förutsättningar.

Meditation:

Att kunna tro på sig själv och den egan förmågan, förstå att livet innehåller oändliga möjligheter och insikter. Förstå att din egen styrka är oändlig, få tillgång till den och du har vunnit oändligt mycket. Låt meditationerna hjälpa dig att förena kroppen och själen, låt de mötas och upptäck att de drömmar du har kan bli verklighet. Den verkliga kraften till förändringar, stora och små, äger bara du själv. Allt börjar med din tanke, en tanke som i sin tur leder till nästa. Alla guidade meditationer som YogaDevata använder är skrivna av Cecilia och du får tillfälle att utvecklas med meditationerna som är upplagda så att de följer utvecklingen som sker under perioden. De tar dig igenom allt ifrån kropps meditation för att öka på din kroppsmedvetenhet, till att hjälpa läka ditt hjärta och att lära dig hantera mat på ett sunt och mer hälsomedvetet sätt. Varje dag mediterar vi på något nytt ämne.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder dig en resa med oss till underbara Baan Krood i Thailand. I 10 dagar får du ladda dina batterier med:

 • Yoga två gånger om dagen, morgon och kväll.
 • Meditation samt avslappningsövningar eller Yoga-andningsövningar två gånger om dagen.
 • Halvpension med nyttig vegetarisk kost, frukost och lunch.
 • Eftermiddagssnack i form av smoothies , detoxjuicer, frukt och nötter.
 • 40 min. kroppsmassage en gång per dag.
 • 30 min. ansiktsmassage samt naturliga ansiktsbehandlingar som passar din hudtyp, en gång per dag.
 • Delat eller eget boende i strandbelägna bungalows med separata sängar eller dubbelsäng.
 • En dagsutflykt. Obs! All annan aktivitet utgår denna dag.
 • Ett Zumbapass.

Vi kommer under de 10 dagarna (nio nätter)bo i mysiga bungalows belägna ca 10 meter från havet och en fantastik strand där du inte behöver trängas med någon. Alla bungalows/stugor har eget badrum och dusch samt sköna mjuka ikea-sängar (vilket inte är en självklarhet i Thailand).

Det finns såklart tid att bada i havet, ta långa promenader på stranden, sola, vila, läsa en bra bok, meditera och låta kroppen återhämta sig i den härliga solen. Efter sista yogapasset ca klockan 19.00 är man fri att söka sig till någon av de härliga restaurangerna i närheten och uppleva thailändsk gästfrihet. Vi äter tillsammans i gruppen för de som önskar det eller så söker man egna äventyr.

Du får tillfälle att möta nya vänner som har samma intressen där ni kan dela en underbar upplevelse tillsammans.

Möjlighet att få andlig rådgivning i form av tarotkortstolkning, beställs på plats till ett reducerat pris av 450 SEK (ordinarie pris 650 SEK).

Boka Nu

Datum:

Vi har ett begränsat antal platser och du kan välja mellan att komma vid 3 olika tillfällen:

 • 13 – 22 Februari 2019.
 • 25 Februari – 6 mars 2019. Fullbokat !
 • 10 – 19 Mars.

In och utcheckning sker vid lunchtid.

Pris och boendealternativ:

 • Alt 1 – (endast 2 platser) Delat boende i något mindre stuga med våningssäng (mjuka ikea-madrasser). 9990 SEK/10 dagar per person.
 • Alt 2 – Delat boende i bungalows med dubbel- eller enkelsäng. 12 990 SEK/10 dagar per person.
 • Alt 3 – Boende i egen bungalow. 13 990 SEK/10 dagar per person.

Max antal deltagare per kurs är endast 10 personer då vi vill kunna skapa en familjär känsla och gemenskap.

Resefakta:

Flyg ingår ej i priset.

Resetips:

Om ni bokar er flygresa själva så kolla sökmotorer som www.flygresor.se, www.momondo.se eller www.flygstolen.se. Mellan 4700 SEK – 6000 SEK är rimligt att betala för tur & retur. Man flyger till Bangkok och tar sig därifrån till Bann Krodd med buss, tåg eller taxi (boka via bankrutguide.com, bankrutguide.com/how-to-get-to-ban-krut). Resan från Bangkok – Bann Krodd tar ca 4 timmar. Vill man stanna i Bangkok på vägen tillbaka 1 eller flera nätter har vi tips på boende nära flygplatsen.

Bokning:

För att boka er plats, fyll i intresseanmälan på kontaktsidan. Ni betalar då 12% av priset (1200 SEK, 1560 SEK, 1680 SEK beroende på boendealternativ) för att få din plats reserverad. Resterande av hälsoresan betalas senast 30 dagar innan ankomst. Du får då ett mail som ger dig alla uppgifter du behöver.

Fullt program mailas till dig vid anmälan. Anmälan är bindande med det undantaget att en kris skulle drabba dig eller din familj. I sådana fall utgår full återbetalning till dig förutom bokningsavgiften. Detta gäller vid ej påbörjad kurs. Läkarintyg på det inträffade kommer vi då att behöva.

Mindre ändringar i schema och program kan förekomma.

Pass, Visum & Reseförsäkring:

Kontrollera att ditt pass är giltigt minst 6 månader innan återresa. Kontrollera visumregler med Thailändska Ambassaden. Boka alltid reseförsäkring via ditt försäkringsbolag om det inte ingår i din hemförsäkring.

Väl mött YogaÄnglar

Sagt om hälsoresan

It is health that is real wealth and not pieces of gold and silver.
~ Mahatma Gandhi ~